Najel Aleppo zeep, olijfoliezeep 4% laurier

Beschikbaarheid: Op voorraad


Najel Aleppo zeep, olijfoliezeep 4% laurier, biologisch, 200 gram

Met 4% laurierbesolie, wordt deze BIO gecertificeerde Aleppo zeep aanbevolen voor dagelijkse reiniging en is geschikt voor alle huidtypes. Het reinigt perfect, terwijl het de huid voedt. Aleppo zeep kan zelfs gebruikt worden om kleding mee te wassen of je haar!

De laurierbesolie zorgt voor een anti-bacteriële, schimmeldodende en reinigende werking en werkt verlichtend bij jeuk, eczeem en acne. 
De olijfolie is verzorgend, herstelt de huid en werkt vochtregulerend. Olijfolie verzorgt en voedt je huid en haar.

Aleppozeep
De aleppozeep komt oorspronkelijk uit Aleppo, Syrië waar het een van de belangrijkste handelsgoederen was. Er zijn verschillende aleppo familierecepten in omloop maar de basis is hetzelfde: olijfolie, water en loog worden verhit voor een paar dagen in een grote ketel tot er een dikke massa ontstaat. Op het laatst wordt er laurierbesolie aan toegevoegd. 

De zeep wordt vervolgens in blokken gegoten en gedroogd (dit drogen kan wel 9 maanden duren!). De stempel van de zeepmaker wordt er ingedrukt. Door het drogen krijgt de zeep aan de buitenkant een bruine kleur terwijl de binnenkant nog steeds prachtig olijfgroen blijft.

Hoe hoger de laurierbesolie gehalte (percentage) hoe beter de kwaliteit van de zeep is de algemene opvatting. Echter voor een zeer gevoelige huid kun je beter kiezen voor de wat zachtere zepen met een lager aandeel laurierbesolie. De typische aleppozeep geur wordt sterker naarmate er meer lauriebesolie in zit.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen