Quinoa, biologisch , De Nieuwe Band , 500 gram

Beschikbaarheid: Op voorraad

Quinoa, biologisch , De Nieuwe Band , 500 gram

Quinoa kan dienen als vervanger van rijst of couscous. Het is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Een uitstekend alternatief voor vlees: quinoa bevat veel eiwitten. Het is een van de meest proteïnerijke plantaardige voedingsbronnen die er zijn, en is een complete eiwitbron met alle essentiële aminozuren.

Gebruik: zet de quinoa op in koud water (eventueel met een bouillon blokje of andere smaakmakers) en laat koken voor 5 minuten. Daarna nog 10 minuten laten staan met de deksel op de pan.

Ingrediënten: quinoa*. (* Van biologische herkomst)
Land van herkomst (ingrediënten): Bolivia

De quinoa van De Nieuwe Band is afkomstig van een boerencoöperatie in Bolivia (ANAPQUI). Het verbouwen van quinoa en het hoeden van vee zijn de belangrijkste bronnen van inkomsten voor deze boeren en hun families. Voor de quinoa die ze verbouwen krijgen de boeren een goede prijs. 

Omdat quinoa nu over de hele wereld populair is vanwege de smaak en hoge voedingswaarde, is het een zogenaamde “cash crop” geworden: een gewas waar goed mee te verdienen valt. Als de boeren 1 kilo quinoa verkopen, kunnen ze voor dat geld ongeveer 6 kilo tarwe of maïs kopen. En daar kiezen de boeren nu vaak voor, zodat ze het extra geld aan andere dingen kunnen besteden. Daarnaast speelt er ook een cultureel aspect mee. Witte rijst (geïmporteerd) is niet alleen goedkoper om te eten, het wordt ook als westers gezien en daarmee als modern.

ANAPQUI zorgt ervoor dat de boeren die bij de coöperatie aangesloten zijn een gedeelte van de quinoa zelf houden. Dat vinden ze ook belangrijk, omdat quinoa voor de kinderen vaak de enige hoogwaardige voedingsbron is.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen