Slaset gebleekt acaciahout 28 cm van Kinta

Beschikbaarheid: Op voorraad

Slaset gebleekt acaciahout 28 cm van Kinta

Deze slaset is handgemaakt van duurzaam gewonnen en gebleekt acaciahout en met een voedselveilige vernislaag behandeld. Het wordt geproduceerd door een kleinschalig familiebedrijf in de Filippijnen. Het bedrijf is goed georganiseerd, en streeft naar een gezonde, creatieve en plezierige werkomgeving tegen een goede, faire beloning.

Acaciahout
Kinta werkt bij de ontwikkeling van nieuwe acaciaproducten al jaren intensief samen met een kleinschalig familiebedrijf in Pampanga. Kinta investeerde tot nu toe een deel van de opbrengst in huisvesting en woon-werkverkeer voor zeventig werknemers van een houtbewerkingsatelier. 

Tips voor onderhoud van acaciahout:
Je kan het bestek afwassen met een sopje, maar deze kunnen niet in de vaatwasser. Je kunt het bestek ook niet in water laten weken. Als de lak is afgesleten kun je van tijd tot tijd, het hout met een klein beetje walnoten- of slaolie op een doek inwrijven. Zet het hout niet in direct zonlicht of in de buurt van een verwarming, om uitdroging te voorkomen.

Omdat acaciahout een natuurproduct is, is elk item uniek en kan het geleverde product licht afwijken van de foto.


Fairtrade

Kinta importeert interieurdecoraties uit Afrika en de Filippijnen. Daarbij gaat het om veel meer dan ‘eenzijdige' handel. De Kinta-collectie ontstaat door een unieke symbiose van lokale producten en westerse ontwerpen.

Alle artikelen zijn vervaardigd op een duurzame wijze, met veel oog voor natuurlijke materialen en de lokale situatie. Kinta handelt volgens de principes van fair trade: geen kinderarbeid, geen discriminatie, een eerlijk loon en waardige arbeidsomstandigheden.

Kinta handelt zonder tussenpersonen, direct met de producenten ter plekke. Kinta draagt kennis over op de makers, waardoor die beter kunnen inspelen op de westerse markt. Met deze benadering verbetert hun ondernemerschap en levensstandaard.

Het resultaat: binnenhuisartikelen die er niet alleen eerlijk uitzien, maar dat ook echt zijn. Dat is de Kinta aanpak.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen