Pure Pepper


Pure Pepper is opgericht door de Duitse Anja Matthes. Anja is betoverd geraakt door de veelzijdigheid van peper en de fascinerende verhalen eromheen. Ze is verliefde op de vele geuren en smaken die peper biedt en ze runt het bedrijf dan ook met passie.

Toen Anja meer en meer bezig was met verse producten en specerijen om mee te koken begon ook haar interesse in peper te groeien. Waar komt het eigenlijk vandaan? Ze ging op reis naar Zuidoost Azie en kwam terecht in de Kampot provincie in Cambodja en leerde daar een peper van ongekende kwaliteit kennen.

De geweldige geur en smaak in combinatie met de mogelijkheid om de lokale pepertelers een eerlijke prijs te bieden was voor Anja de reden om Pure Pepper op te richten. De Kampot peper wordt verbouwt door boeren met een lange familietraditie. Dit betekent, oogsten met de hand, drogen in de zon en de kwaliteitsselectie gebeurt met de hand. Het resultaat is een % natuurlijk product van de hoogste kwaliteit.


Eerlijke prijzen
Pure Pepper koopt de peper rechtstreeks bij ze in en geeft een prijs boven het gemiddelde prijsniveau. Hierdoor kunnen de boeren hun kosten dekken, veiligheidsstandaarden hoog houden. Ze krijgen zo de mogelijkheid om hun familie te onderhouden, de kinderen naar school te laten gaan en zo de familietraditie in stand te houden. Met prachtige peper zonder pesticide als resultaat.
Met het kopen van een Pure Pepper peper ondersteun je niet alleen je smaakpapillen, maar ook de peperboeren. Op elke kampotpeper verpakking staat een code, dit is de code van de boer die de peper heeft verbouwt. Deze kun je hier traceren: www.purepepper.de/service/tracking

De pepers zitten in een potje van donker glas wat de houdbaarheid en kwaliteit van de peper ten goede komt.