Verillis Aleppo zeep olijfoliezeep 12,5% laurier

Beschikbaarheid: Op voorraad


Verillis Aleppo zeep olijfoliezeep, 12,5% laurier, 200 gram

Verillis Aleppo zeep kan voor totale lichaamsreiniging worden gebruikt en in het bijzonder bij een droge huid. Aleppo zeep kan zelfs gebruikt worden om kleding mee te wassen of je haar!

Deze Aleppo zeep wordt gefabriceerd volgens origineel recept en staat bekend om zijn goede werking en natuurlijke eigenschappen. De fabricage is al meer dan 40 eeuwen onveranderd en de zeep bestaat alleen uit olijfolie en laurier. 100% biologisch afbreekbaar.

De laurierbesolie zorgt voor een anti-bacteriële, schimmeldodende en reinigende werking en werkt verlichtend bij jeuk, eczeem en acne. 

De olijfolie is verzorgend, herstelt de huid en werkt vochtregulerend. Olijfolie verzorgt en voedt je huid en haar.

Aleppozeep
De aleppozeep komt oorspronkelijk uit Aleppo, Syrië waar het een van de belangrijkste handelsgoederen was. Er zijn verschillende aleppo familierecepten in omloop maar de basis is hetzelfde: olijfolie, water en loog worden verhit voor een paar dagen in een grote ketel tot er een dikke massa ontstaat. Op het laatst wordt er laurierbesolie aan toegevoegd. 

De zeep wordt vervolgens in blokken gegoten en gedroogd (dit drogen kan wel 9 maanden duren!). De stempel van de zeepmaker wordt er ingedrukt. Door het drogen krijgt de zeep aan de buitenkant een bruine kleur terwijl de binnenkant nog steeds prachtig olijfgroen blijft.

Hoe hoger de laurierbesolie gehalte (percentage) hoe beter de kwaliteit van de zeep is de algemene opvatting. Echter voor een zeer gevoelige huid kun je beter kiezen voor de wat zachtere zepen met een lager aandeel laurierbesolie. De typische aleppozeep geur wordt sterker naarmate er meer lauriebesolie in zit.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen