Khadi – ayurvedische cosmetica uit India

**Khadi Naturprodukte GmbH & Co te Rinteln, Duitsland test niet op dieren en verhandelt ook niet met China of landen waar dat vereist wordt bij de wet. Khadi Naturprodukte is een ander bedrijf dan Khadi Naturals in India (die helaas wel met China handelt)**

Khadi – ayurvedische cosmetica uit India 
De producten zijn tot stand gekomen op basis van ayurvedische kennis van duizenden jaren over het holistische gebruik van kruiden en planten en hun effect op de mensen.

Ayurveda
Alle producten van Khadi worden in deze traditie – de oudste ter wereld - gemaakt. Ayurveda kwalificeert kruiden op basis van alle eigenschappen van een kruid en is holistisch. Ayurveda kijkt ook naar de effecten van de verschillende delen van de plant, zoals de zaden, bladeren, bloemen, fruit, bast en wortels, aangezien deze allemaal verschillende energetische eigenschappen hebben.

Kruiden spelen zowel in voeding als bij extern gebruik een belangrijke rol bij het in balans brengen van de huid. Net zoals levende wezens hebben de kruiden ook verschillende energetische constituties die in de ayurveda worden aangeduid met kapha, vatta, pitta. Wanneer deze op de juiste manier gebruikt worden, kunnen ze de balans helpen herstellen.

Alle producten van Khadi worden gemaakt van hernieuwbare ingrediënten (grondstoffen die duurzaam verbouwd worden) en zijn uiteraard niet getest op dieren. Ze bevatten geen aardolieproducten, synthetische conserveermiddelen en geurstoffen.

• Gecertificeerd door de BDIH en door erkende ayurvedaexperts
• Eerlijke prijzen voor boeren 
• Echte ayurvedische cosmetische producten
• Traditionele werkwijze
• Ayurvedische formules
• Extracten op traditionele wijze verkregen (dus zonder hexaan, alcohol etc.)

Extractie van de kruiden - werkwijze 
De kruiden worden  op een duurzame manier geoogst, zijn GMOvrij en komen voornamelijk van lokale kleine boeren. Ze worden hygiënisch schoongemaakt, gedroogd, gesorteerd en gemalen en daarna bewaard onder gecontroleerde temperatuur- en luchtvochtigheidscondities. De eindproducten zijn vrij van zware metalen en bacteriologische groei, wat volgens Khadi getuigt van de kwaliteit van de kruiden.